vecka 34 idag:)

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

 

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Har kollat på lilleman i går:) <3

Igår var vi och gjorde det efterlängtade ultraljudet. Tillväxtkontroll pga. min gastric bypass OP.
Allt var normalt, han väger ca 2 kg, som är normalt i vecka 32+5, blir en födelsevikt på ca 3500-3700, vilket ju helt normalt, som vilken svensson bebbe som helst alltså:)

Vi såg ansiktet denna gång, profilen, världens sötaste näsa och mun:) Näsan är efter pappa :P (tur han slipper ärva min lilla mjuka potät näsa hehe)

Vi såg att han hade ca ½ cm hår på knoppen....

Vi körde också med bilen fram till ingången av Förlossningen, och kollade så vi vet var det är någonstans.Vi har valt Danderyd sjukhus.

<3 love love love! <3


Sköna Söndag:)

Ja idag så blir en en mysig lugn dag i stallet på em:) ska borsta på Buster & pyssla lite i stallet.

Mår bra idag. I fredags kväll Åkte vi in till Norrtälje för att handla men började må super dåligt, hade troligen bara ätit eller druckit för dåligt, började skaka och kändes som jag skulle svimma. Jag gick och satte mig medans Isaac betalade och packade maten, så åkte vi hem, väl hemma slocknade jag i sängern på engång, vaknade några timmar senare, åt lite och mådde bättre igen:)

I går morse vaknade jag av att jag hade ont i varje led från tårna upp i ryggen och händerna, höger höft ska vi inte snacka om, fast den har jag haft ont i en längre tid nu.
Fick illamående av att det luktade fisk i hela lägenheten, då Isaac lagade just fisk, det gick inte över och jag försökte kräkas, dock har jag väldigt svårt att kräkas efter operationen, så jag stod och kämpade över toan en bra stund innan det gick över, bara att lägga sig igen....När jag vaknade hade jag 1000 gånger värre ont i lederna, men brukar normalt få ont i hela kroppen när jag kräkts/försökt kräkas.

Blev bättre till kvällen när gästerna kom och vi hade jätte trevligt, sen är det skönt med Älskling som förstår när man mår dåligt och tar "över" allt i köket <3

Men idag känna allt på topp igen:)

I morgon ska jag, mamma & pappa in till Stockholm och äta lunch och titta i affärer. Ska bli mysigt. Vi brukar göra det en gång per sommar, men det blev lite senare i år.

Bebbe i vecka 19, på Tisdag får vi äntligen kika igen, ska bli spännande och se vad uppskattar att han väger nu :) <3



V 33 nu (32+1 idag)


Idag ska jag vara i stallet och sen ska jag hämta åkpåse till vagnen och en kasse med kläder jag köpt av en barndomskompis:)
Rulltårts bak blir det också, ska ha folk på middag i morgon.
Annars går vi och längtar till Tisdag då är det äntligen dags för Ultraljudet igen (tillväxtkontroll)

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   

 



vill bara säga att....

Vill bara säga att jag mår så bra och är så lycklig med mitt liv! Har gått igenom en del jobbigt i förhållandet men istället för att det bröt ner mig eller oss så har det gjort oss starkare än någonsin! Jag förstår mig själv bättre, min Älsk bättre, han känner mig bättre. vi är starka tillsammans!

En sak jag har lärt mig efter dessa år tillsammans så är det att skita i vad andra tycker, säger eller pratar skit om, för det dom säger i "välmening" är bara ren djävulskap och illvilja.

För oh ja, jag är fullt medveten om allt skitsnack som går, men, har ni inget annat att snacka om?

Pratar du bakom min rygg, betyder det att jag ligger före dej ...Kommenterar du mitt liv, då är mitt liv mer spännande än ditt ..Har du tid för att leta efter mina misstag, innebär det att du är svartsjuk ...Fortsätt med det ... så lever jag livet under tiden


Föralltid <3

varit hos BM idag.

Idag var jag hos Barnmorskan.det  gick bra. Mina prover såg bra ut sen sist, ska ta nya prover om 3 veckor. Jag har gått upp 3 kg sen inskrivningen. Jag har skött mig galant tyckte BM. Bebbes hjärtljud lät bra, blodtryck 110/60, 31 mätte magen.
Bebbe ligger med huvudet neråt, men rörlig fortfarande :) 
Annars är jag hemma idag och städar lyssnar musik och tar det lugnt mellan varven.


 

vecka 32 idag:)

Bebbe han är vilda Babyn med stort B:)
Han bökar där inne, märks att han inte har samma spejs som tidigare:)
Har fått sovit bra de senaste 2 nätterna iallafall. I morgon är det som sagt dags ör BM Igen. 8 veckor kvar idag till beräknad födelse, tiden har gått så otroligt fort tycker jag!Tycker att jag var i vecka 7 alldeles nyss....
Idag ska jag pyssla i lugn och ro i stallet, har en krubba som behöver göras ren, en häst som ska pysslas om, tänkte tömköra honom på ridbanan idag...längtar efter att få sitta på hästryggen igen:) Men det får bli när bebbe är ute och mormor har tid att passa;P

Underbara Mulatt hår:) <3 (bild lånad från bitterbloggen)



 Min söta älskling och jag

Buster vintern 10/11

Gravidmagen v30+5, vecka 31

ja den växer så det knakar nu:) Nu ser främmande människor att man är gravid, utan tvekan.
Köpte 2 nya toppar på HM, rea 50 spänn stycket, mkt bra och lovely tops:P
På fredag är det dags för MVC igen. Alltid trevligt tycker jag att få höra bebbes hjärta. Får svar på de senaste blod proverna också.
Vi längtar till den 31 augusti då är det dags för UL igen-tillväxtkontroll. Ska bli spännande och se hur stor han är nu där inne, kanske man kan få se ansiktet denna gång, han var blyg sist och ville inte visa sig då, sen ska det bli spännande att se hur mkt dom uppskattar att han väger och födelsevikt. Enligt senaste BM besöket så sa hon att han är nog stor för min livmoder var redan så stor:) vi får se, bara han är normalstor och frisk!

v 29+5

så här ser det ut uppifrån:)

vi älskar dig lillpyret!

Vi älskar dig vårt lilla hjärta, vi känner dig sparka, vi kan höra ditt hjärta och jag känner när du hickar:) Vi längtar så efter att hålla dig, lägga nästippen på ditt lilla öra och pussa din söta lilla fot. Du kommer bli så älskad och omhändertagen, vi ska göra vårat bästa för dig. Barn är inget man skaffar, det är en GÅVA

bilden är från vecka 29, är i vecka 31 nu

Välkommen till min nya blogg!

verizzbebbe

om våran familj. läs min tidigare blogg: http://verizzbebbe.favs.se/

RSS 2.0