hunnit massor idag :)

Idag har vi varit på långprommis i det otroligt vackra vädret. Fikade på Cissis smörgåscafé i Rimbo också. Var till Apoteket och köpte näsdroppar till William eftersom han är lite täppt. Skönt att han inte har fått feber iaf.

Han sover gott just nu i vagnen på Balkongen:) Så medans han sover så har jag hunnit, plocka undan här hemma, fyllt diskmaskinen, tvättat, hängt tvätt, bäddat rent i sängen och Förberett Middagen...Korvstroganoff m. ris. Så nu är det softish som gäller på em :)

I kväll så ska jag åka till stallet och natta, UTAN William :P
Pappa får klara sig själv med gos. Men jag är inte ett tugg orolig. Jag ammar honom innan jag åker, och sen får han sin flaska. Sen kommer William antingen sitta nöjd hos Isaac eller i babysittern, eller sova sött på örat.

I morgon är det dags för BVC igen :)



Vi blev med ny barnvagn idag :P

Åh! Är kär i Williams nya barnvagn! Vagnen som både jag och Isaac suktat efter ett bra tag....Kände oss inte 100% nöjde med den billigare vagnen vi köpte, nu när vi börjat använda den.... Kändes inte stabil.

Men idag kom vi hem med Emmaljunga Charleston

Liggdelen

Sittdelen, dock med 4 stora hjul


Köpte också skötväska och fotsack till :)

stallet

ja nu är det in med de gamla rutinerna med stallet :)
Hade första passet idag efter William föddes. Tog ut odjuren :P
det gick jätte bra,  William fick mat vid halv sju sen åkte vid till stallet. Han sov non stop till kl 10.30 :) fast han blev flyttad från bilbarnstol till vagn, på och av med overall.
mamma följde med som stöd nu så här i början, men från nästa vecka klarar vi oss själva i stallet också.

Just nu ligger gosungen och tittar nöjt i min famn, han är mätt, torr och nöjd.

i går var vi till DS och kollade upp födelsemärket och fick konstaterat att det är just bara ett födelsemärke. Så det var ju väldigt skönt :)
På vägen hem stannade vi på barnens hus och köpte en babysitter



som  William godkände när vi kom hem :)



Och nu är pappa Isaac tillbaka på jobbet igen :)

William är 2 veckor idag :)

Tiden går fort!
William är nu 2 veckor:) Det går så bra med lille gos. Han sover jätte bra, äter som en häst och ja, skiter som en häst också ;)
Bada tycker han är OK, gillar det mer o mer för varje gång.
I stallet har vi hunnit vara flera ggr, då har han (för det mesta) sovit gott i vagnen, är han bara mätt och torr så sover han gott <3

I dag ska vi till BVC och se vikten igen, han hade gått ner lite igen så vi fick börja med tillägg igen, och det märks att han är mer nöjd nu när han får det, så jag både ammar och flaskmatar honom.

I morgon ska vi till Danderyd och kolla upp ett litet (troligtvis) födelsemärke som William har.

Nä han är för bra go!!!

 Från hotell BB

 hela nya familjen <3

Så kom William till Världen

Ja, jag märkte att den berömda slemproppen började lossna kanske 4-5 dagar innan förlossningen startade.
På Måndagen den 10/10 släppte hela slemproppen. Men jag kände inget mer speciellt. På Tisdagen åkte jag på morgonen till Stallet och tog ut hästarna fast jag kände att jag hade lite mensvärk, förvärkar tänkte jag och började mocka, men nja, troligen var det ju börjanpå de riktiga värkarna jag kände. Jag åkte ner till mamma och pappa fikade där och åt frukost, sen åkte jag hem.

"Mensvärken" kom óch gick under dagen. Jag låg mest och såg på TV och åt som hen häst, makaroner och köttbullar och allt jag kom över.

Isaac kom hem från jobbet strax efter 4, och efter en stund åkte vi tillbaka till stallet då jag inte var riktigt klar där. Väl hemma känns värkarna mer o mer och jag förstår att det är nåt större på gång än bara förvärkar.
kl var väl runt 19.00 då

värkarna kommer tätare och tätare, vid 22.00 ringer jag BB och hon säger att jag har måååånga tiiiiimmmar kvar innan jag är "där"
OK tänker jag...men vid 23.00 klarade jag inte av att vara hemma så jag säger till Isaac att hämta bilen och jag försöker packa ihop grejer mellan värkarna.

Väl på väg kommer starkare och starkare värkar, resan var inte kul in till Danderyd....



halvnervös Älskling fast ett underbart stöd :)

Väl inne kl 00.00 
så blir jag undersökt av "våran" mysiga BM och en jättegullig sköterska.Jag var öppen 4 cm och livmodertappen helt utplånad. efter ca 1 timme och 15 min får jag lustgas...:) Ja den var underbar ett tag, började asgarva av den, kände mig packad! Men var ändå med i huvudet, fast man sluddrade:P  Kände ändå värkarna emellan, och skrek i masken, men skrattade i mellan, har Isaac berättat .


Härliga lustgasen :)
Sen kom läkaren som satte epiduralen, vilket var lite läskigt eftersom jag kände mig full och jag måste sitta stilla och rakt när nålen var mellan diskarna i ryggen, men det gick bra och vilken lättnad! Värkarna "försvann" fast man kände som om man hade en 5 kilos bajskorv som ville ut....


Öppen 8 cm

jag var öppen 8 cm vid 02.00, gick runt med gåbord och vid  03.40 gick vattnet, 04.00 var jag öppen 10 cm, 04.40 kom första krystvärken och efter intensivt jobb och lite skrikande så var William ute kl 04.52 skrek omedelbart, jag fattade inte först vad det var för tungt blött och varmt som låg på mitt bröst men sen kom tårarna och lättnaden att det var klart och vi har äntligen fått våran son <3 KÄRLEK <3 vid första ögonkastet!



BM och Sköterskan, trött mamma och son men lyckliga




Lycklig pappa!!

William är här!

nu är våran bebis här. underbar liten pojke som kom den 12/10-11 kl 04,52
en okomplicerad FL.
vi myser och lär känna varandra, så nu är det min tur att ta paus från bloggen, men återkommer när det känns som man har tid.)
KRAM

*lyckliga föräldrar*

just det ja:)

Ja i Torsdags var vi på TUL och det gick jätte bra. Bebbe var uppe i 3050 g i maggen. Allt såg normalt ut.
Efter det var vi och käkade thai mat, smaskigt värre.
Skulle också till MVC men hann inte dit på em, för vi kom på fel buss när vi var inne i stan, men det gör inte så mkt :) ska ringa BM på Tisdag så får jag boka en ny tid.
Var iaf på Rimbo Marknad efter, men ack så ont jag fick, kan inte gå hur mkt som helst nu känner jag, kändes som ryggen var i 2 delar...
Annars rullar allt på, hästarna sover inne nu, det är skönt tycker jag, då vet jag att jag har mockning och pyssel varje dag.


Idag söndag händer inte så mkt, ska vara med Älsk.

<3 vecka 39

Vecka 39


En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång.

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.


längtar till i morgon, då får vi titta på vilda babyn!

Ja i morgon är det dags för TUL på Odenplan:) ska vi se hur mkt grabben växt sen sist :) går in i vecka 39 i morgon :P shit pommes vad tiden gått liksom!

Sen på em. ska vi till MVC här i Rimbo, och självfallet ska vi gå på RIMBO FREAKIN MARKNAD! mamma och jag längtar nog mest av alla varje år, pappa sa att han får ont i ryggen bara han tänker på marknaden....

Idag ska jag åka till stallet, ska ta med mig en termos med kaffe, nåt gott att tugga på och pyssla och mysa :) När Isaac har slutat jobbet ska vi åka och hämta hö till 700 kilos bääbisen Buster.

magen har växt ändå :)

Vecka 29

 
vecka 36 :)

ÅÅhh vad vi längtar nu!

Dagarna rullar på ganska bra tycker jag, men just nu skulle dom faktiskt kunna gå bara liiite fortare. skulle bra gärna vilja träffa lille plutt i magen.
Han bökar och bökar där inne, trångt är det, känns som magen ska spricka just nu...
På torsdag ska vi på Ultraljud igen på Odenplan. Kolla tillväxten pga. min GBP Operation.

Har fått lite pirr i magen när jag tänker på att det kan hända när som helst nu...spännande och lite läskigt samtidigt!

Tycker inte att det är läskigt igentligen för min egen del, mer oro att allt kommer gå bra med bebis, bara han kommrt ut frisk och stark!

BB väskan är så gott som packad:) Måste bara komma ihåg att slänga ner tandborsten men glömmer man nåt så finns ju affärerna inte så långt bort. Isaac får väl gå och köpa det man glömt isåfall:)

BB- väskan självklart ROSA!

Ang inlägget nere...

Jag trodde jag hade hittat någon som kunde hjälpa mig och man kan lite på, menne så verkar inte fallet vara...Så jag får helt enkelt göra det själv istället.

verizzbebbe

om våran familj. läs min tidigare blogg: http://verizzbebbe.favs.se/

RSS 2.0